Skip to main content

Roll: Controller

Uni3 by Geely

Mer om projektet

Uni3 by Geely är ett 105 000 kvadratmeter stort campus på Lindholmen, och huserar i dagsläget flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. Den kinesiska fordonsjätten som är huvudägare i Volvo Cars och Polestar, och storägare i både AB Volvo och Daimler, tillkännagav sitt utvecklingscentrum på Lindholmen sommaren 2017, då kallat Geely innovation Centre. Till hösten 2022 är de publika byggnaderna helt färdiga och redan nu har olika företag börjat flytta in. ”Uni3 by Geely” erbjuder förutom kontorsytor också ett konferenscenter, restauranger utställningsytor, ett fyrstjärnigt hotell och inte minst ett spännande loungekoncept. 

När hela Uni3 by Geely är färdigbyggt med fem byggnader uppgår den totala byggytan till 104 000 kvadratmeter. Investeringskostnad: 3 miljarder kronor. De fem byggnaderna återspeglar skandinavisk design och kinesisk tradition och filosofi med grundelementen trä, eld, jord, metall och vatten. Här kommer det finnas plats för minst 3 500 personer att arbeta med innovationer och utveckling inom både fordonsindustri och andra branscher. Den femte och sista byggnaden som fullbordar Uni3 by Geely, ett hotell på 11 våningar och 12 500 kvadratmeter, planeras stå klart 2022/2023. Här blir det 255 hotellrum och två restauranger. 

I vårt uppdrag har vi ansvarat för projektekonomin samt Financial Controlling med fokus på projektets ekonomiska uppföljning med regelbunden avstämning och support till projektchef och projektdirektör. Vi har arbetat med att utveckla och följa upp KPI:er och budget. I vårt uppdrag har vi även arbetat med kassaflödesanalyser.

Lillhagsparken

Mer om projektet

Lillhagsparken är för många känd för det mentalsjukhus som huserat på platsen sedan 1930-talet och som började avvecklas för över 20 år sedan. Idag är flera av de äldre byggnaderna rivna och sedan 2013 är psykvården flyttad från området. Parken är redan full av nytt liv med över tusen personer som har sina arbetsplatser där, framför allt från Lokalförvaltningen men där finns även matbutik, restauranger, äldreboende, förskola m.m. 

Utbyggnaden av Lillhagsparken ska enligt framtidsplanen för området erbjuda ett levande bostads- och verksamhetsområde i parkmiljö. Lillhagens historiska naturområde ska behållas och utvecklas. I parken kommer en ny stadsdel växa fram med upptill 700 nya bostäder, flera parker, en förskola och butiker. 

I projektet arbetade vi med projektadministrativa uppgifter för Lillhagsparken. Vi har ansvarat för uppföljningsarbete av ekonomi, kontrakt och kvalité.