Skip to main content

Personal: Anton Hjalmarsson

Uni3 by Geely

Mer om projektet

Uni3 by Geely är ett 105 000 kvadratmeter stort campus på Lindholmen, och huserar i dagsläget flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. Den kinesiska fordonsjätten som är huvudägare i Volvo Cars och Polestar, och storägare i både AB Volvo och Daimler, tillkännagav sitt utvecklingscentrum på Lindholmen sommaren 2017, då kallat Geely innovation Centre. Till hösten 2022 är de publika byggnaderna helt färdiga och redan nu har olika företag börjat flytta in. ”Uni3 by Geely” erbjuder förutom kontorsytor också ett konferenscenter, restauranger utställningsytor, ett fyrstjärnigt hotell och inte minst ett spännande loungekoncept. 

När hela Uni3 by Geely är färdigbyggt med fem byggnader uppgår den totala byggytan till 104 000 kvadratmeter. Investeringskostnad: 3 miljarder kronor. De fem byggnaderna återspeglar skandinavisk design och kinesisk tradition och filosofi med grundelementen trä, eld, jord, metall och vatten. Här kommer det finnas plats för minst 3 500 personer att arbeta med innovationer och utveckling inom både fordonsindustri och andra branscher.

I vårt uppdrag har vi ansvarat för projektekonomin samt Financial Controlling med fokus på projektets ekonomiska uppföljning med regelbunden avstämning och support till projektchef och projektdirektör. Vi har arbetat med att utveckla och följa upp KPI:er och budget. I vårt uppdrag har vi även arbetat med kassaflödesanalyser.